Back

2012_332AC_P5

Viewing page version #3
(Restore this version) 

Modified: 3 April 2011, 9:23 PM   User: Alexandra Stoica  → AS

Project Name

 

I. Project Description 

In 1918 a fost inaugurat la New York primul semafor electric cu trei culori: rosu – stop, portocaliu – atentie, verde – cale libera. Comenzile erau date manual de catre o persoana cu atributii in dirijarea circulatiei.In decembrie 1920, politistul William Potts din Detroit a construit un semafor electric cu trei culori si care a fost montat suspendat ca in zilele noastre .Primul semafor din Franta a fost instalat la data de 5 mai 1923, la intersectia bulevardelor Saint-Denis siSébastopol din Paris. Avea doar culoarea rosie insotita de un semnal sonor. Abia dupa 10 ani s-au introdus sicelelalte doua culori: verde si galben.Semaforul automat, asa cum este cunoscut astazi, a fost introdus in 1926. Evolutia acestuia este remarcabila,ajungandu-se astazi la semafoare inteligente. De fapt, acestea primesc informatii de la camere video si senzori de prezenta incastrati in carosabil, respectiv de la senzori de gaze poluante si, pe baza unui program, dirijeaza traficul auto in mod automat.

 

Tema de proiect a echipei noastre este programarea unei intersectii semaforizate. Acest proiect propune un microcontroler care sa comande semafoarele amplasate in intersectie cu parametrii specificati.Succesiunea culorilor pentru semafoarele destinate masinilor este rosu, verde, rosu etc. 

II. Project Requirements

What does the project require to be implemented (both hardware and software). Expected behavior.

Theacher Proposal
- placa cu PIC - legati 8 leduri - 4 rosii 4 verzi.
- Placa de Z3 trimtie prin seriala starea intersectiei.
- Soft: modalitate de a configura intersectia cu ajutorul tastaturii. = sensul de mers + durata. Sa dea eroare in caz de configurare gresit. Sa dati run.

 

III. User Flow

Semaforizarea intersectiilor cu trafic numeros a devenit o necesitate pentru a se asigura fluidizarea traficului si pentru a se evita blocajele din trafic si alte evenimente rutiere neprevazute. Consideram ca proiectul nostru a fost util deoarece am luat contact cu partea practica a unei aplicatii electronice intalnite in viata de zi cu zi. 

IV. Required components

The hardware components used. List them and take a screenshot of them.

V. Hardware Design

Add pictures and comments about the hardware implementation. Should include any schematic used in simulation (e.g. Proteus).

VI. Software Design

Describe the software functionality of your project, including code used on EV/Z3 board and the uC board. Discuss your algorithms, data flows and so on. Should post code samples of the most interesting bits.

VII. Results

Data about the final project implementation. Includes screenshots, movies, comments about your project in action.

VIII. Download

After you have presented your project at the laboratory (week 13-14) you will add all your sources here. Any hardware simulation used, code archive and so on.

IX. Status

You will have to update this every 2 weeks to include details of what you have done on your project. E.g.: aquired componets, made board, written code for EV/Z3

X. Personal Contribution

In case 2 or more students were involved, this section will contain what each student has done for the project. You will be asked when presenting project and graded individually on this.