PROIECTE 2011
Completion requirements
Proiectele realizate in cadrul Laboratorului de SMP, 2011, le gasiti mai jos, Fiecare echipa are de completat in pagina WIKI corespunzatoare proiectului sau capitolele existente.
Punctaj Proiect
-
2p Pagina Wiki in format HTML cu capitolele create - poze(diferite stadii ale proiectului) + schema hardware + listing software (microcontroller + OpenWatcom la Z3)
-
5p Functionalitate proiect - punctaj in functie de cerintele cerute/realizate
-
1p Calitatea proiectului - cat de organizati ati fost in realizarea acestuia, cod format frumos, optimizari etc...
-
2p Nota individuala - participarea voastra in proiect, raspunsul vostru la intrebarile laborantului la presentarea proiectului
Cerinte general valabile:
- Toate proiectele se vor integra software si/sau hardware cu placa EV/Z3. Pentru integrarea hardware se va folosi portul serial al placii EV/Z3
- Logica software de baza se va regasi pe placa EV/Z3 si va fi realizata în C + inline assembly folosind template-ul OpenWatcom de la laborator
- Pagina de wiki trebuie sa contina o descriere a ce a realizat fiecare student in cadrul proiectului
- Daca nu puneti pe site alta schema de proiectare hardware se va folosi cea cu PIC16F628A pusa la dispozitie
- Wiki-ul trebuie updat ca sa vad stadii intermediare ale proiectului
Elemente de electronica
-
Pentru a vedea/comanda un pret estimativ a componentelor va propun www.conexelectronic.ro . Mi-a fost recomandat si mie de ceilalti laboranti.
-
Pentru conectarea la porturile de I/O trebuie sa izolati galvanic folosind optocuploare, ex LTV817 - puteti sa cautati pe site, si rezistente sa limiteze curentul maxim la 5mA U=R*I si trebuie avut in vedere ca rezistentele sa reziste la puterea la care e proiectat circuitul P=U*I...
-
Pentru alte elemente elecronice puteti folosi diode 1N4007, tranzistori BD139/140 de putere mare. Binenteles ca nu sunteti limitati la folosirea acestora, e doar o propunere.
-
Letconul ar trebui sa aiba cam 40W , nu mai mult de 60 oricum , iar fludorul la 1mm-1.5mm. Sa aveti si un voltmetru cu voi.
-
Va recomand inainte sa alegeti proiectul sa cititi cateva elemente de electronica de AICI.
333AB
- DOGARU DELIA, SZOCS ZOLTAN, ZANFIR PAUL - Controlul semafoarelor într-o intersecţie cu ajutorul plăcii EV/Z3
- DRAGU IONUT, MITRACHE ALIN, MOSCALU MIRCEA -Implementarea unei instrument muzical cu tastatura placii EV/Z3, display-ul acesteia, sunetul redat pe calc desktop, transmis prin seriala
- Petre Irina si Cristian Natalia - Ceas digital (ora,data,cronometru etc)
- Cirneanu Stefan si Mihaila Alexandru-Calculator de buzunar
- Stefan Andrei si Rascu Mihai - Conectarea unei cititor de coduri de bare la placa EV/Z3
cititorul de coduri de bare se interfateaza la placuta prin RS232 (sau USB, clasa HID, dispozitiv tastatura - daca nu este prea dificil de realizat)
o aplicatie care ruleaza pe placa, interpreteaza codurile de bare primite de la dispozitiv si le salveaza undeva in eeprom.
o aplicatie PC care se conecteaza (RS232) la aplicatia de pe placuta si descarca codurile de bare salvate in eeprom. - Paraschiv Madalina, Popa Daniela, Berbece Tiberiu - Centru meteorologic (temperatură, umiditate, presiune atmosferică, viteza vantului – cu ajutorul plăcii EV/Z3)
- Popa Cristian - Controlul iluminării unei încăperi cu ajutorul plăcii EV/Z3