PROIECT 2012
Proiectele realizate in cadrul Laboratorului de SMP 2012, Fiecare echipa are de completat in pagina WIKI corespunzatoare proiectului in cadrul tabelului de mai jos, in functie de grupa de care apartine La o grupa se poate implementa o singura data un proiect.
Lista cu proiectele disponibile o gasiti AICI.
Punctaj Proiect
-
2p Pagina Wiki in format HTML cu capitolele create - poze(diferite stadii ale proiectului) + schema hardware + listing software (microcontroller + OpenWatcom la Z3)
-
5p Functionalitate proiect - punctaj in functie de cerintele cerute/realizate
-
1p Calitatea proiectului - cat de organizati ati fost in realizarea acestuia, cod format frumos, optimizari etc...
-
2p Nota individuala - participarea voastra in proiect, raspunsul vostru la intrebarile laborantului la presentarea proiectului
Cerinte general valabile:
- Toate proiectele se vor integra software si/sau hardware cu placa EV/Z3. Pentru integrarea hardware se va folosi portul serial al placii EV/Z3
- Logica software de baza se va regasi pe placa EV/Z3 si va fi realizata în C + inline assembly folosind template-ul OpenWatcom de la laborator
- Pagina de wiki trebuie sa contina o descriere a ce a realizat fiecare student in cadrul proiectului
- Daca nu puneti pe site alta schema de proiectare hardware se va folosi cea cu PIC16F628A pusa la dispozitie
- Wiki-ul trebuie updat ca sa vad stadii intermediare ale proiectului
Elemente de electronica
-
Pentru a vedea/comanda un pret estimativ a componentelor va propun www.conexelectronic.ro . Gasiti si alte magazine pe Maica Domnului.
-
Letconul ar trebui sa aiba cam 40W , nu mai mult de 60 oricum , iar fludorul la 1mm-1.5mm. Sa aveti si un voltmetru cu voi.
-
Va recomand inainte sa alegeti proiectul sa cititi cateva elemente de electronica de AICI.
2012_332AC_P4
Wiki error: Section name cannot be repeated ' '
Table of contents
2. [edit]
2.3. III. User Flow
2.5. V. Hardware Design
2.6. VI. Software Design
2.7. VII. Results
2.8. VIII. Download
2.9. IX. Status
2.10. X. Personal Contribution
Project Name [edit]
[edit]
I. Project Description
Proiectul consta in crearea unui pian digital, pe o placuta cu PIC, la care vom atasa 8 clape/butoane (o gama). Aceasta comunica cu buzzerul de pe placa EV/Z3 generand sunetele in functie de ce tasta apasam.
II. Project Requirements
Pentru a implementa proiectul ne-am folosit cunostintele dobandite in cadrul laboratorului de SMP, atat hardware cat si software.
Hardware
Trebuie sa conectam cele 8 butoane cu reziste de 100 k ohm la pinii PIC-ului (RA0,RA1,RA2...). Pentru ca PIC-ul sa poata procesa semnalele primite sau trimise prin portul serial avem nevoie de un circuit integrat pe care le converteste in semnale compatibile, in cazul nostru am ales MAX232.
Pentru a alimenta placuta la 5 V avem nevoie de un stabilizator de tensiune, care reduce voltajul primit direct de la sursa in 5 V.
SOFTWARE
Pentru partea software, avem nevoie de a comunica cu placuta EV/Z3, ce primeste un octet (8 butoane), daca un bit din octet are valoarea 1 se transmite catre buzzer o frecventa aferenta butonului apasat (fiecare clapa are o frecventa specifica).
III. User Flow
Proiectul reprezinta baza minimala a unui pian digital, oferind user-ului punctul de plecare spre un proiect mai mare.
IV. Required components
Am folosit:
PIC16F628A
8 Butoane de contact
2 condensatori nepolarizati
5 condensatori polarizati
1 mufa USB tata, pentru alimentarea placii
MAX232
LM7805, stabilizator de tensiune
10 rezistente de 100 k ohmi
1 buton reset
conector DB9 tata
V. Hardware Design
In mare parte am folosit schema din template in proteus, modificand insa pinii pentru cele 8 butoane. Am descoperit o ambiguitate in schema, legata de polaritatea condensatoarelor, din cauza careia a trebuit sa relipim placuta.


VI. Software Design
Pentru PIC am folosit proceduri care specifica frecventa si durata sunetului la apasarea butonului.
Fata de EV/Z3 folosim buzzer-ul de fiecare data cand se apasa un buton.
VII. Results
Din pacate, s-a simtit lipsa de experienta in electronica (si lipire, este prima oara cand punem mana pe un letcon), si programare pe placute, motivul pentru care proiectul este inca in stadiu de proiect.
VIII. Download
After you have presented your project at the laboratory (week 13-14) you will add all your sources here. Any hardware simulation used, code archive and so on.
IX. Status
-N/A
X. Personal Contribution
In mare parte am lucrat amndoi ajutandu-ne unul pe celalalt, dar mai amanuntit Irimia Vlad-hardware, Baltaretu Alexandru-software.